צלם השבוע – שלומי פינטו

והפעם בפינת צלם השבוע שלנו אנחנו מארחים צלם הופעות מיוחד במינו שהתחיל דווקה בצד שמתופף אבל עבר בסופו של דבר לצד המצלם – קבלו את שלומי פינטו. נפגשנו לראיון קצר, תיהנו!

 

ספר לנו על עצמך, מה סגנון הצילום שלך? מתי התחלת לצלם ועם איזו מצלמה?
צלם הופעות חיות, בן 45 בחודש הבא, מתגורר בעיר חדרה.
 
מה משך אותך להיכנס לעולם הצילום? 
האהבה לצילום התחילה אצלי בגיל מאוד צעיר ותמיד היתה לי משיכה לתחום. ככה גם עם האהבה למוסיקה שהתחילה בגיל 13 לערך, ביום שקיבלתי פסנתר במתנה מההורים. לאחר השירות הצבאי התחלתי לתופף במשך כמה שנים ומאז אני בהפסקה מהתופים אבל מנגן על קלידים מדיי פעם להנאתי ודיי בטוח שאחזור גם לתופים באחד מהימים. השילוב של השניים – האהבה העזה לצילום ולמוסיקה הביאו אותי למקום שבו אני נמצא היום.
 
 
מה מעורר בך השראה? 
בעיקר צלמי הופעות כמו ניל פרסטון ועוד רבים אחרים שהספיקו לצלם בעידן הישן, הרבה לפני שהומצא הצילום הדיגיטלי. צלמים שהספיקו לצלם את ג׳נסיס, לד זפלין, פרדי מרקורי או את פסטיבל וודסטוק, בימים שכל קליק דרש חשיבה וקבלת החלטות מהירה (בעצם החלק האחרון רלוונטי גם היום).
 
מי הם הצלמים ששאבת מהם השראה במהלך הקריירה שלך? ואיך זה בא לידי ביטוי בצילומים שלך?
אני מאוד אוהב עבודות של צלמים אחרים אבל פחות אוהב לקבל השראה מהם. במיינד סט שלי, מעדיף להיות מודל לחיקוי מאשר לחקות אחרים. 
 
איך נראה סדר היום שלך? 
מאוד אוהב לחוות את ההופעה כבר מהיציאה מהבית. נוהג לשמוע מוסיקה טובה ברכב, משתדל להגיע מוקדם, לפגוש את הלהקות בבקסטייג׳ ולהתארגן לצילום בקצב שלי.
 
איך אתה ניגש ליום צילום? ומהו מבחינתך סט הצילום האולטימטיבי? 
דואג שהסוללות מלאות כבר יום קודם וכרטיסי הזיכרון נקיים מתמונות. מבחינת סט צילום אולטימטיבי, אין לי דרישה או שאיפה כזו. אני יכול ומסוגל לצלם במרתפים חשוכים עם תאורה מינימלית ועד להופעות באיצטדיון וומבלי בלונדון מול קהל של 100,000 איש.
 
 
באיזה ציוד אתה משתמש באופן שוטף? 
גופים: ניקון D5 וניקון D850. יש לי גם D500 במזוודת טרולי כגיבוי.
מבחינת עדשות, אני נוהג להחליף תוך כדי ההופעה מספר עדשות כמו 70-200 מ"מ, 24-70 מ"מ, 17-35 מ"מ, 85 מ״מ, 50 מ״מ או 16 מ״מ פישאיי ועד 200-500 מ"מ.
 
ומהו ציוד החלומות שלך? 
אין לי חלום לציוד מסוים ומסוגל לצלם עם מצלמה בת 10 שנים את אותן תמונות שאני מוציא ממצלמה חדשה לגמרי. מאחל לעצמי כוח ובריאות לצלם עוד הופעות רבות. בכלל, אני מעדיף להתרכז בעשייה ובאומנות. באותו נושא של חלומות ולאו דווקא בציוד, אני נוהג מדי פעם להוציא חלום או שניים מארכיון החלומות שלי כמו צילום להקה שאהבתי בילדות או עדיין אוהב וטרם צילמתי.
 
מהו הרגע שבו הבנת שאתה במקום הנכון? ומהו הרגע המרגש במיוחד בדרך המקצועית שלך?
אני מרגיש מאוד בנוח על הבמות הכי גדולות. מצד שני, בכל הופעה, קטנה כגדולה, אני מתרגש מחדש כמו איזה ילד קטן. לממש שתי אהבות כמו מוסיקה וצילום יחד – נראה לי הישג אדיר כשלעצמו.
במהלך השנים היו המון התרגשויות שיא בהופעות אותם אני מתעד. בשבוע שעבר מצאתי את עצמי על הבמה לבד בהופעה של הראל סקעת בהיכל התרבות. הראל ירד לשיר מתוך הקהל והנגנים ירדו במהלך השיר, כאשר אני עומד מול קהל של 2400 איש ובוכה כמו ילד בשיר שהראל שר להורים של לירן סעדון ז״ל.
 
אם היית יכול לצלם כל אדם או דבר בעולם – במה היית בוחר ולמה? 
בוחר להקה שאני אוהב וטרם צילמתי… הרשימה ד״א, מתחילה להצטמצם laughing
 
 
לו היית יכול לבחור כל יעד בעולם למטרת צילום, לאן היית נוסע? 
כנראה שהייתי בוחר בעיר לונדון. מת על העיר הזאת ועל סצנת ההופעות החיות שבה.
 
מה היית אורז בתיק הצילום?
בכל רגע נתון, התיק שלי מוכן לעוד איזה הופעה טובה שמחכה לי. רשימת הציוד באחת התשובות פה למעלה.
 
שתף אותנו בטכניקת צילום שאתה מקפיד עליה בצילום, שעושה את כל ההבדל
מטרת העל שתמיד עומדת לנגד עיני היא להוציא את האומנים באופן הכי מחמיא שניתן. ללא קשר, אני מצלם באהבה ובצורה הפשוטה ביותר ללא טכניקה מיוחדת.
 
 
השלם: הפריים המושלם מבחינתי הוא… 
זה שגורם לאומן להתקשר אליך יום למחרת המופע כדי לומר לך עד כמה אהב את הגלרייה.
 
עריכת תמונות, בעד או נגד? ולמה? 
בעד. גם שינוי של איזון לבן או קצת קרופ יכול לעשות שינוי גדול ומשמעותי לתמונה.
 
על איזה פרויקטים אתה עובד בימים האלה?
בלי קשר לשוטף, שבו אני מתעד את כל ההופעות של האומנים והלהקות בארץ וכן להקות זרות שמגיעות מחו״ל, השנה נבחרתי בפעם השניה ברציפות לתעד את כל פסטיבל ״זאפה גולדסטאר סאונדסיסטם״.
כמו-כן, אני עתיד לטוס למיאמי לצלם כנס גדול שבו יתארחו להקת כוורת ולהקת שלוה האהובה. בלי קשר, אני נמצא כרגע לקראת סגירת היעדים שאני מציב לעצמי לשנת 2020 ויכול לספר שיש כמה וכמה פרויקטים גדולים שאתחיל לעבוד מיד בתחילת השנה. שווה להמשיך לעקוב.
 
אם לא היית צלם, מה היית רוצה לעשות?
כנראה שמתופף בלהקת רוק.
 
 
האם אתה חושב שהמדיה החברתית תרמה לקידום תחום הצילום? 
בהחלט כן.
 
שתף אותנו בטיפ אישי מהניסיון שלך לצלמים שמתחילים את דרכם בעולם הצילום או שרוצים להתקדם בו
לכבד את האורחים והקהל שמגיע להופעות – אותם אנשים הוציאו כסף על כרטיסים, שכרו בייביסיטר, הגיעו מרחוק. לכן השתדלו לכבד אותם ולהיות מנומסים, גם אם זה אומר לוותר על ״ה״ תמונה.
 
עוד משהו שתרצה לומר לקוראים שלנו?
לא לשכוח לחייך בין הפריימים ולהנות ממה שיש
 
 
 
מוזמנים להכיר צלמת מוכשרת להשראה > עומריקה