בלוג צילום
ולוג – מה זה בכלל?

נדמה שלכולם היום יש משהו להגיד, משהו שהם פשוט *חייבים* לחלוק עם העולם. ועם כל אפשרויות המדיה שיש בשטח, זה גם קל להפליא. רוצים לשדר את מה שעולה לכם בראש ב-280 מילים? טוויטר מחכה לכם. רוצים לשתף את כל החברים שלכם בוידאו הקורע שמצאתם? פייסבוק נמצא ממש מתחת לאצבעות. תמונות מחופשה חלומית או חיי יום יום מזוית אמנותית? אינסטגרם. ומה אם יש לכם מה לשתף, אבל מדיה כתובה או סטטית זה לא בשבילכם? בדיוק בשביל זה המציאו את הולוג.
ולוג (שילוב של וידאו ובלוג) הוא הדרך האולטימטיבית לחלוק תכנים ארוכים במובנים של מדיה חברתית, בערך רבע שעה שהיא מקסימום יכולת הריכוז של האדם הממוצע. זו המדיה המושלמת לבעלי מקצוע לחלוק עם לקוחות טיפים על דברים שקשורים לתחום העשייה שלהם; הפלטפורמה האידאלית להעברת קורסים מקוונים או הרצאות שגם נותנות ערך מוסף למותג העסקי וגם משמשות כמנגנון שיווקי; כלי מעולה לשיתוף הדגמות וביקורות על מוצרים, משחקים, סרטים ועוד; או פשוט יומן וידאו, למי שיש לו משהו מספיק מעניין לשתף עם העולם.
במידה מסויימת, זו פשוט האבולוציה של יוטיוב. יוטיוברים רבים גילו שאפשר לעשות כסף מסרטונים, כל עוד הם עשויים באופן איכותי ומעניין. הסוד הוא מתן ערך למשתמש. הנה כמה שלבים שיעזרו לכם לעשות את זה נכון.
על מה בעצם תדברו?
היופי בולוג הוא שאתם יכולים לדבר על כל דבר בעולם, ותמיד יהיה מישהו שירצה להקשיב. אבל אם אתם רוצים למנף את הכלי הזה לצרכים עסקיים ושיווקיים, כדאי שתפנו למכנה המשותף הגדול ביותר. נניח, לדוגמא, שיש לכם עסק לסדנאות ציור. שאלו את עצמכם, מה מעניין אנשים שמתעניינים בתחום? מה הם מחפשים לדעת? פרקו את התחום שלכם לגורמים: הדגמת סגנונות, ביקורות על סוגי מכחולים או עפרונות, ועדכונים על סדנאות קרבות.
ייחוד הוא הכל
אתם יכולים לדבר מול מצלמה עד מחר, אבל אם לא תעשו את זה בצורה מעניינת, לא השגתם כלום. אמצו לעצמכם סגנון משלכם, הומוריסטי וקליל, רציני ומעונב, עם או בלי מוסיקת רקע… תחשבו על מה שישקף את העסק או המהות שלכם בצורה הכי טובה. זכרו שאתם מציגים את הפנים שלכם לעולם, וכמו בכל דבר בחיים, רושם ראשוני הוא הכל.
הילדה הכי יפה ברשת
כמו שלא תתייצבו ל פגישה עם לקוח בטרנינג, ככה גם חשוב להקפיד על האסתטיקה של הבלוג. תאורה נכונה, רקע נקי, ובלי אורחי פתע בדמות חתולים משוטטים (אלא אם זה בדיוק מה שמתאים לאופי המותג). לפני שרצים להקליט, פנו וארגנו את האזור שיהיה בתוך הפריים, בדקו שאין לכן אודם על השיניים, וכו'.
הכנה מראש ובדיקות
ספונטניות זה נחמד, אבל אם אתם הולכים ליצור תוכן שיהיה זמין לכולם ויישאר ברשת לנצח, תכינו מראש תסריט ותתאמנו עליו. אתם לא צריכים להיות שחקנים הוליוודיים – פשוט להרגיש בנוח עם מה שאתם הולכים להגיד. אל תתבאסו אם פישלתם ותצטרכו להסריט כמה פעמים, כי בסוף תוכלו לערוך את הסרטון ולחבר בין הקטעים. בדקו גם את השמע: אתם רוצים לוודא שאין הד ושהקול שלכם מספיק ברור וחד.
אקשן
אתם (כמעט) מוכנים. ככל הנראה תשתמשו במצלמת הטלפון שלכם להסרטה, אז בדקו שהטלפון מונח בצורה יציבה ובגובה הנכון, ועדיף להשתמש בחצובה או להעזר בערכת בסיס לסמארטפון. אחרי שסיימתם להקליט, ערכו את הסרטון באחת מאלפי תוכנות העריכה הקיימות בשוק, מרביתן בחינם, אינטואיטיביות ומלוות בהסברים פשוטים לתפעול. עכשיו כל מה שנשאר זה להעלות את התוצר הנהדר שלכם לרשת. בהצלחה!