דף הבית » מוצרים » בלוג צילום » צלם החודש – אמיר מנחם
*התמונות להמחשה בלבד

צלם החודש – אמיר מנחם

החודש אנו מארחים את צלם האוכל המוכשר בטירוף, אמיר בן מנחם, בן 27 מתגורר בתל אביב. אמיר התחיל צלם בגיל 14 ומאז הספיק לצבור רזומה עשיר במיוחד. בימים האלה תוכלו למצוא אותו מצלם ספר עוגות שמרים לשף קונדיטור דודו אוטמזגין, צלם הבית בבית הספר לבישול גבוה בישולים ועוד רבים טובים. תפסנו אותו לראיון קצר על השראה, טיפים ותמונות שגירו לנו את בלוטות הטעם! היכנסו לקרוא

 0.00 ללא מע"מ

המלאי אזל

המלאי אזל

מק"ט: Blog892
קטגוריה:

פרטי המוצר

החודש אנו מארחים את צלם האוכל המוכשר בטירוף, אמיר מנחם, בן 27 מתגורר בתל אביב. אמיר התחיל לצלם בגיל 14 ומאז הספיק לצבור רזומה עשיר במיוחד.

בימים האלה תוכלו למצוא אותו מצלם ספר עוגות שמרים לשף קונדיטור דודו אוטמזגין, צלם הבית בבית הספר לבישול גבוה בישולים ועוד רבים טובים.

תפסנו אותו לראיון קצר על השראה, טיפים ותמונות שגירו לנו את בלוטות הטעם!


 

למה בחרת בצילום אוכל ומה משך אותך להיכנס לעולם מלכתחילה?

כבר מגיל מאוד מוקדם, נמשכתי לשני העולמות אוכל, צילום והיופי ששניהם מייצרים ובעקבות כך חשבתי שיהיה מדהים אם אוכל לחבר את שני העולמות ולהתעסק בכל מה שאני אוהב.
 
אמיר מנחם

 

מתי התחלת לצלם? ועם איזו מצלמה?

התחלתי לצלם בגיל 14 עם מצלמת 3 מגה פיקסל Olympus D560. 
  

מיהם הצלמים או מהו הדבר שמעורר בך השראה?

חוויות ויזואליות יפות, טיולים בחול, חברה שלי. 
 

איך אתה ניגש ליום צילום?

אורז את המזוודה, תיקים, בודק 14 פעמים שיש מה שצריך, שותה שייק ספירולינה ויוצא לדרך.
 
אמיר מנחם

 

מה מבחינתך סט צילום האולטימטיבי?

מצלמה Phaseone XF 100mp
עדשה Schneider Kreuznach 120mm LS f/4.0 Macro
עדשה Schneider Kreuznach 35mm LS f/3.5
עדשה Schneider Kreuznach 120mm TS f/5.6
עדשה Schneider Kreuznach 80mm LS f/2.8
עדשה Schneider Kreuznach 150mm LS f/2.8 IF
פלאש Profoto D2x7
 
 
אמיר מנחם - צלם החודש

 

אם היית יכול לצלם כל אדם או דבר בעולם – במי היית בוחר? לאן היית נוסע?

אני בן אדם שנמשך מאוד לדיוק ודברים מושלמים ואני חושב שהאוכל הכי מדוייק ומושלם (וטעים) זה האוכל היפני, הייתי מאוד רוצה לצלם ביפן,

החל מלצלם מנות, שפים, טבחים במסעדות ועד לצילומים דוקומנטרים בחוות ווסאבי עם טבע מרהיב ולצלם את את התהליך של גידול השורש,

ליקוטו והאנשים שאחראים על זה או אפילו לצלם את התהליך של יצירת סכין אצל אומן סכינים בפעולה.

יש משהו בתרבות האוכל היפנית שמושך אותי כל כך ומעורר בי השראה, האסתטיקה של האוכל שלהם, הטעמים עצמם,

כל עניין המסורת של הסכינים, הסושי, הכבוד שהם נותנים לחומרי הגלם וגם לא רק האוכל, הטבע, העצים והמבנים שלהם, בגדול יש לי הערכה מטורפת לעם הזה. 

 

מהי העדשה המועדפת עלייך ומהי עדשת החלומות שלך?

העדשה האהובה והשנואה ביותר עליי כרגע היא  Canon 50mm f/1.2L USM, עדשת החלומות שלי היא Zeiss Otus 55mm f1.4.
 

מה היית אורז בתיק הצילום?

 Canon 5D Mark IV
Canon 11-24L
Canon 35L 1.4 Mark ii
Zeiss makro planar 50 macro
Zeiss 100 Macro
Canon 135L F2
Reflector 5IN1 40CM
Microsoft Surface book
Diffuser 110cm
מראה קטנה
 

שתף אותנו ברגע מרגש במיוחד בדרך המקצועית שלך

יש רגע מסויים בקריירה המקצועית שלי שקרה שאני מאוד שמח עליו, זה בעצם היה תהליך הבנה שקרה בשניות, אפשר להגיד הארה.

הבנתי בשניה אחת שזה מה שאני צריך לעשות וכל הפאזל התחבר לי, אני מזל תאומים ולרוב מתקשה מאוד בלבחור דברים, בדרך כלל אני שובר את הראש לפני כל החלטה כלשהי,

אך לא במקרה הזה. הסיפור הוא כזה – לפני שצילמתי אוכל עבדתי כטבח במסעדת גורמה, הייתי בתקופה קשה מאוד עם עצמי כי פשוט לא ראיתי עתיד טוב עם המקצוע הזה,

כל החשק והאש שהייתה בי נעלמו, עבדתי כל היום, כל יום, כמעט בלי חופש. המשפחה, החברים והחברה הוחלפו עם הצוות של המטבח והם היו המשפחה החדשה שלי. 

לא ראיתי בכלל את החברים ואת המשפחה, את חברה שלי הייתי רואה שעה ביום וגם זה לא תמיד, אפילו החשק לבשל נעלם לי (שזה תמיד היה אחד הדברים הכי חשובים לי בעולם, אני מוצא שם שקט וכל הלחצים שלי פשוט מתפוגגים). 

העבודה הייתה כל כל סזיפית וכל כך קשה שבלי אש בעיניים אי אפשר לשרוד, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי רק ידעתי שאני לא רוצה את זה יותר. 

עד שיום אחד בעבודה הגיע צלם מזון ידוע לצלם במסעדה, כל הציוד, הלייפסטייל העבודה המדהימה הזאת פשוט הדליקו אותי ברמות כל כך קשות שפשוט הכרזתי לעצמי שזה מה שאני הולך לעשות,

לא ראיתי בעיניים ונדלקה בי אש שעד היום בוערת וכבר הפכה למדורה וחיה איתי בהרמוניה. קיבלתי החלטה ושום דבר לא יכל לעצור אותי. זה היה רגע באמת מרגש שאני אזכור אותו לנצח. 

 

אם לא היית צלם מה היית רוצה לעשות?

באמת שאני לא יודע, זו שאלה שהעסיקה אותי שנים ועד שמצאתי את התשובה יהיה קשה למצוא עוד אחת.
 
 אמיר מנחם

 

על איזה פרויקטים אתה עובד בימים האלה?

אני מצלם ספר עוגות שמרים לדודו אוטמזגין, צלם הבית של בית הספר בישולים, מצלם למאקו. 
 

עריכת תמונות – בעד או נגד?

אני בעד עריכת תמונות, באופן כללי אני בעד לעשות כל מה שצריך כדי לייצר חוויה ויזואלית יוצאת דופן אצל המתבונן. הזמנים השתנו, העולם של הצילום השתנה,

לדעתי להיות נגד עריכת תמונות זה פשוט להישאר מאחור, צריך לזרום עם ההתקדמות ולנצל את כל הכלים הבאמת מדהימים שעומדים לרשות הצלמים. 

עולם הצילום השתנה ואני מאמין שגם ישתנה בשנים הקרובות, הטכנולוגיה לא מפסיקה להתחדד ובקרוב קובץ raw יכיל כמות לא מוגבלת של מידע, זה חופש מוחלט בעריכת התמונות. 

עריכה זה עולם של אפשרויות, זה כלי שנותן להגשים את כל הפנטזיות שצלם יכול לבקש וצריך לנצל אותו כמה שיותר.

 

באיזה ציוד צילום אתה משתמש כיום?

Canon 24L 1.4 II
Canon 50L 1.2
Canon 100L Macro
GODOX AD 600X2
Canon EX600 rt
Profoto Softboxes
 
אמיר מנחם

 

שתף אותנו בטיפ אישי מהניסיון שלך לצלמים המתחילים את דרכם בעולם הצילום

להמשיך ליצור כל הזמן ולא לשבת בבית שאפשר לצלם.
 
 
ליצירת קשר צפיה בעבודות נוספות:

 

 גם אתם רוצים להתארח אצלנו? היכנסו לקישור ומלאו את הפרטים.

למה לקוחות קונים אצלנו:

  • משלוח חינם ברכישה מעל ₪500 (ובכפוף למקסימום גודל חבילה של עד 3 ק"ג או עד גודל 40X40)
  • משלוח מהיר של עד 7 ימי עסקים
  • כל המוצרים מגיעים עם אחריות
  • מעבדת תיקונים מקצועית עם ותק של 40 שנה
  • עד 24 תשלומים ועד 4 תשלומים ללא ריבית
  • שירות לקוחות אדיב ומקצועי
  • אפשרות לאיסוף עצמי מהחנות בתל אביב

מאפיינים

מאפיינים טכניים

supply-time-slug