צלם השבוע – שניר (סופגי) גואטה

הצלם שניר (סופגי) גואטה הרגיש שהמקצוע בחר בו אבל גילה שמה שעושה לו טוב זה לראות את הפריים המושלם דרך העיניים שלו. בגלל שהיה רעב (תרתי משמע) להצליח, מצא את עצמו בלב העשייה בתחום. נפגשנו לראיון קצר – תיהנו!
 

ספר לנו על עצמך, מה סגנון הצילום שלך? 

שניר (סופגי) גואטה , בן 29 במקור מחדרה – היום גר בקציר עם באלו הכלב הפוטוגני והחתיך שלי
התחלתי לצלם ב-2008 עם Canon 400D ועדשת קיט
תחילת הקריירה שלי הייתה בעיקר בתחום האירועים ובוקים לבת מצוות.

מתי התחלת לצלם ועם איזו מצלמה? 

לפני כ-4 שנים אחרי תהליך ארוך של שנתיים בערך, חיפשתי מסלול חדש, שיעניין אותי, יאתגר אותי ויגרום לי לסיפוק חדש ומרגש יותר עבורי.
חברה עם עסק לתבלינים פנתה אליי וביקשה "צלם רעב", אמרתי שאני לא צלם אוכל ואני לא מבין בתחום.
התעקשה "אני לא צריכה צלם אוכל, אני רוצה צלם רעב"
רעב? זה אני!
במקביל, פנה חבר טוב נוסף עם מסעדת בשרים מדהימה וביקש שאצלם לו.
וככה התחילה רשמית הדרך שלי כצלם אוכל, אנשים ועסקים.

 
 
 

מה משך אותך להיכנס לעולם הצילום? 

זו תשובה שהגעתי אליה בדיעבד. שנים לא ידעתי, שנים חשבתי שהמקצוע הזה בחר בי ולא אני בו.
היום מה שמרגש ומושך אותי זה להשיג פריימים דרך איך שאני רואה את העולם.
אני יודע בשקט שלי למצוא את הרגעים הכל כך מיוחדים שיש באוכל ועסקים.
 

מה מעורר בך השראה? 

תנועה, מרקמים, אנרגיה, אור, טעמים.
 

מי הצלמים ששאבת מהם השראה במהלך הקריירה שלך?

אבישג שאר ישוב, Joanie Simon.
 
 

מהו סדר היום שלך? 

אם אני ביום צילום אז קם מוקדם. לרוב ב-4:30. מתארגן על כל הציוד, מקלחת ונוסע ליעד – בד"כ לתל אביב.
ואז ביום הצילום עצמו – התארגנות על סט, הבנה של צרכי הפקה, צילומים, אוכל, אוכל, צילומים, אם יש זמן תוך כדי אז גם עריכות והביתה
אם אני לא עובד, אז קם מוקדם לרוב ב-5:00 (יקיצה טבעית מוזרה מאוד), מטייל עם באלו בטבע, חוזר הביתה מכין קפה ומתחיל את היום – מתכנן לו"ז עריכה, תיעדוף פרוייקטים שצריכים לצאת ועבודת מחשב בעיקר.
בין לבין מבשל ומעלה סטורי לאינסטגרם.
 

איך אתה ניגש ליום צילום? 

מנסה להבין מה צרכי ההפקה קודם כל. לאן ישמשו התמונות.
אח"כ מקבל את המתכונים / רשימת המנות ומחפש השראות בנושא .
מחפש להבין איזה דברים תפסו לי את העין וגרמו לי להגיד "אני רוצה לטעום את זה".
ביום צילום עצמו אני מחפש המון פרטים ודברים שמעניינים אותי ביחד עם תאורה טובה.

סט הצילום האולטימטיבי? 

מבחינתי סט הצילום האוליטימטיבי זה הסט שיגרום לאוכל לצאת הכי טוב ומעניין שיכול להיות.
 

באיזה ציוד אתה משתמש באופן שוטף? 

בד"כ זה קבוע אני מצלם עם Canon 5Dmk4 – עדשת 100 מ"מ של קנון ו-50 מ"מ של סיגמא
מבחינת תאורה פלאש גודוקס AD600bm כרגע עם אוקטה 80 / 120 ורפלקטור להשלמה

 

ומהו ציוד החלומות שלך? 

כרגע המירורלס החדשה של קנון Canon EOS R5
 
 

מהו הרגע שבו הבנת שאתה במקום הנכון? ומהו הרגע המרגש במיוחד בדרך המקצועית שלך? 

כשהתחלתי לקבל פידבקים מהסביבה, שנכנסות עוד ועוד עבודות בתחום.
רגע מרגש? כשנבחרתי על ידי קרין גורן לצלם את הספר החדש שלה עבור סטימצקי ביחד עם יעל מגן סטייליסטית המזון הכל כך מוכשרת.
קפיצת מדרגה מטורפת, מרגשת, מאתגרת ועכשיו שהספר כבר בחוץ אז גם מוצלחת!
 

אם היית יכול לצלם כל אדם או דבר בעולם – במה היית בוחר? ולמה? 

גורדון רמזי מבשל, מאוהב בבן אדם הזה. מת לפגוש אותו, מת לטעום אוכל שלו ולצלם אותו עובד
 

לו היית יכול לבחור כל יעד בעולם למטרת צילום, לאן היית נוסע? 

יש 2 יעדים שממש בא לי עליהם – גאורגיה ואיסטנבול
 
 

מה היית אורז בתיק הצילום? 

מעבר לציוד? מטען לאייפון, אוזניות
 

שתף אותנו בטכניקת צילום שאתה מקפיד עליה בצילום שעושה את כל ההבדל 

אני כל סט צילום מנסה תאורה אחרת, מאתגר את עצמי לעבוד ולנצח איתה
עד שאמצא מה עובד לי הכי טוב ונכון
בינתיים? מעניין לי בטירוף
 

השלם: הפריים המושלם מבחינתי הוא… 

פריים שלא התכוונתי אליו 🙂
 

 

עריכת תמונות, בעד או נגד? למה? 

בעד, אני עורך עם Capture one
לרוב עריכה בסיסית לגמרי חשיפה, WB, קונטרסט וכו'.. לא מתעסק כמעט עם פריסטים או דברים מורכבים לי מדי.. 
 

על איזה פרויקטים אתה עובד בימים האלה? 

כל מיני הפקות מסחריות, הפקה לאסם לשלטי חוצות למוצר חדש, פאב בת"א, מסעדות שמוציאות מנות לראש השנה וצריכות צילומי תפריטים
 

אם לא היית צלם מה היית רוצה לעשות? 

שאלה מעולה שמדי פעם עולה אצלי ואין לי תשובה אליה, אולי משהו עגלת קפה עם כריכים מטורפים!
 

 

האם אתה חושב שהמדיה החברתית תרמה לקידום תחום הצילום? 

כן לגמרי, הרשתות החברתיות הן לגמרי במה פרסומית – אין לי אתר ולא מוצא נכונות כרגע להקים אחד.
הפייסבוק / אינסטגרם מספיק לי לגמרי.
מעבר לזה שזה באמת במה עבורי ועבור העבודה שלי, זה מקום לחוות המון השראה, להכיר יוצרים וצלמים מכל העולם.
 

שתף אותנו בטיפ אישי מהניסיון שלך לצלמים שמתחילים את דרכם בעולם הצילום או שרוצים להתקדם בו 

לא מזמן שאלו אותי את השאלה הזו באינסטגרם, אעתיק את התשובה:
אני עדיין מחפש את השוט המנצח שלי בכל מנה
אני חושב שמה שעובד לי מאוד טוב זה לחפש מרקמים, טקסטורה, עניין.
יוצא מההבנה שזה "רק מנה" ונכנס מאוד לפרטים.
אני מנסה להעביר את המרקם ואיך המנה מרגישה בצילום.
וזה לא פשוט אבל אפשרי ומסקרן לגמרי.

טיפ אישי?

אל תפחדו להתקרב, אל תפחדו מתאורה
והכי הכי חשוב
להתנסות, להתנסות, להתנסות, לטעום, להמשיך להתנסות מלא
רק ככה לומדים.

 
עוד משהו שתרצה לומר?
מוזמנים לפנות אליי לכל דבר laughing שנה טובה !
 
 
 
אהבתם את הראיון עם שניר? מוזמנים לקרוא את הראיון עם צלמת החודש הקודם – רועי לוי | לחצו כאן