בלוג צילום
5 מוצרים לעבודה מהבית

איך לשפר את איכות השידור שלכם בזום?
וידאו חד ונקי, סאונד איכותי ותאורה טובה הם חלק מהדברים שאתם צריכים כדי לשפר את איכות השידור שלכם. דבר ראשון שאתם צריכים זו מצלמה טובה יותר מהמצלמה שיש בלפטופ.
מצלמה מהמובילות בשוק לולוגים ושידורי לייב. למצלמה יכולות וידאו ברמה גבוהה ב4k, מערכת פוקוס המובילה בשוק כולל מעקב אחר העיניים תוך כדי תנועה, חיישן גדול של 1״ (1 אינצ’) וצמצם מאוד פתוח 1.8-2.8 בעדשת 24-70 שתתן לכם מענה לרוב השימושים הרגילים. בהיותה מצלמה שמתמחה בוידאו היא כמובן מגיעה עם חיבור למיקרופון חיצוני וניתן אפילו להשתמש במיקרופון הפנימי הייחודי של המצלמה שהוא טוב מהרבה מכל מיקרופון פנימי שאתם מכירים. מדובר בהמצאה חדשה של סוני, מיקרופון כיווני בעל 3 קפסולות לאיכות אודיו יוצאת דופן.
ניתן לחבר את המצלמה למחשב ב2 צורות. האופציה הראשונה היא חיבור למחשב דרך חיבור הUSB עם הכבל המגיע בקופסה. זו הדרך הפשוטה והקלה ביותר אך לא בהכרח ״הדרך הטובה״ ביותר. האופציה השניה הוא דרך כבל HDMI עם כרטיס לכידה שעליו נדבר בהמשך.
חיבור דרך הUSB הוא פשוט מאוד. מוודאים שהמצלמה מעודכנת לגרסה ההפעלה האחרונה, מחברים את המצלמה ומגדירים אותה כמצלמה רשת המחשב. חשוב לדעת שבחיבור הזה הרזולוציה המקסימלית היא 720p בלבד.
הדרך הטובה יותר לחיבור המצלמה היא דרך יציאת הHDMI עם כרטיס לכידה, כך לא נהיה מוגבלים ברזולוציה.
חיבור הHDMI במחשב שלנו הוא בעצם יציאה בלבד. הוא מוציא אות אל המסך ולא ניתן להכניס אות דרכו אל המחשב. כשנרצה לחבר מצלמה כמצלמת רשת נצטרך להשתמש בכרטיס לכידה הממיר את האות המתקבל בכניסת הHDMI ליציאת הUSB, וכך נוכל לחבר את המצלמה למחשב. ישנם כרטיסי לכידה שונים התומכים ברזולוציות שונות ובכמות פריימים לשניה שונה. חשוב לבחור את הנכון בשבילכם.
קיימים מיקרופונים שונים ומעולים לשיחות זום אך בחיבור 3.5 מ״מ פשוט תהיה לנו בעיה לחבר את המיקרופון למחשב נייד מכיוון שכניסת האודיו למחשב היא חיבור TRRS המשלב כניסת מיקרופון ויציאת אוזניות בחיבור אחד. אם לדוגמה נשתמש באוזניות עם מיקרופון מובנה (גיימינג) לא תהיה לנו בעיה ונוכל לדבר ולשמוע את השיחה בזום, אך אם נחבר מיקרופון בלבד לכניסת האודיו לא נוכל לשמוע כי המחשב יוציא את אות האודיו דרך יציאת האוזניות (ויש לנו שם רק מיקרופון, זוכרים?). בדיוק בשביל זה קיים המיקרופון השולחני עם חיבור הUSB. מחברים למחשב ומתחילים לדבר.
אם אתם מדריכי כושר למשל שצריכים לזוז תוך כדי שיעור הזום שאתם מעבירים, מיקרופון שולחני לא יתאים לשימוש שלכם. בשביל זה קיים מיקרופון אלחוטי. הסט מורכב ממיקרופון דש המחובר למשדר שתלוי על החגורה שלכם ומקלט שמחובר למצלמה. ככה תוכלו לזוז בחופשיות מבלי להיות ״קשורים״ למצלמה. הסט נותן טווח עבודה של 20/30 מטר וזמן עבודה עם הסוללה של עד 8 שעות. מסך שמראה לנו את מצב הסוללה, מאפשר שליטה על הווליום, מציג לנו את האות הנכנס ועוד. כל זה מגיע בתוך קייס המטעין את הסט, מיקרופון דש וכבל הטענה כלולים בערכה.
תאורה זה אחד הדברים הכי חשובים ליצירת וידאו איכותי. בתור תאורה ראשית נרצה תאורה לבנה חזקה המאירה אותנו, וניתן גם להשתמש בתאורה צבעונית להאיר את הרקע כדי ליצור עניין נוסף. אנחנו נמליץ על הגודוקס LF308D המגיע עם כל מה שאתם צריכים בשביל להתחיל לעבוד. הפנס לא גדול במיוחד וניתן להניחו על שולחן או חצובת תאורה. מגיע עם שנאי כלול בקופסה אך ניתן להפעילו באמצעות סוללה ייעודית,
תאורה לבנה עם CRI גבוה (איכות אור).
לסיכום:
בעולם שהופך לדיגיטלי מרגע לרגע, הנראות שלנו מאוד חשובה. אנחנו רוצים להראות ולהשמע בצורה טובה ומקצועית ולהעביר את התוכן שלנו באופן הטוב ביותר. עכשיו כשאתם יודעים את כל מה שאתם צריכים לעשות בשביל זה כבר אין לכם תירוץ. אתם מוזמנים להגיע לחנות להתרשם, וכמובן שאפשר גם להזמין מהבית ישירות מהאתר.