בלוג צילום
פילטרים לצילום נוף

צילום נוף עם פילטרים
אם גם אתם אוהבים לצלם נופים הכתבה הזאת מושלמת עבורכם. למרות שאפשר פשוט להגיע ללוקיישן, לכוון חשיפה ולפשוט לצלם, כדאי שתכירו את הדרך המקצועית לעשות את זה. כדי לצלם נופים ברמה גבוהה, להדגיש את צבעי הטבע, לאזן בין השמיים לארץ ולייצר אפקטים צילומים מדהימים באמת, העבודה עם פילטרים היא הכרחית. לכן, מיד תכירו את סוגי הפילטרים השונים והדרך להשיג תמונות מרהיבות ביופיין.
ניתן לעבוד כמובן עם כל חברת פילטרים שתרצו, אנחנו בחרנו לעבוד עם הפילטרים הטובים בעולם של חברת NISI שאותה אנו מייצגים בארץ. עבדנו עם שלושה סוגי פילטרים: פילטר Neutral Density מחשיך, פילטר Gradient Neutral Density מחשיך מדורג ופילטר Polarizer מקטב.
ND – Neutral Density
פילטר מחשיך שמאפשר פתיחת צמצם או צילום במהירות תריס נמוכה בהתאם לכמות ההחשכה שהוא מספק. הוא מגיע בתצורות של החשכת סטופ אחד ומגיע עד 15 סטופים. ישנם גם פילטרים משתנים שרמת ההחשכה שלהם משתנה תוך כדי סיבוב שלהם. בעזרת פילטר ND נוכל לבצע חשיפה ארוכה גם באור יום או בשעות הזהב (שקיעה / זריחה). תמונות שמאפיינות עבודה איתם הן תמונות עם מים או עננים משוכים תוך כדי שהצבעים חזקים וברורים.
GND – Gradient Neutral Density
באופן דומה לעיקרון שבו עובד פילטר ND, גם זה פילטר מחשיך אבל הפעם מדובר על החשכה מדורגת. דמיינו שהשמש נמצאת בחלקו העליון של הפריים והחלק התחתון מואר בצורה טובה. אם נרצה לקבל גם את השמש עם השמיים וגם את החלק התחתון של הפריים בחשיפה נכונה נצטרך לצלם בעצם שתי תמונות ולחבר ביניהן בעריכה. או פשוט לעבוד עם פילטר מדורג שיאזן בין החלק העליון לתחתון של התמונה.
Polarizer
אחד הפילטרים החשובים והשימושיים בצילום נופים. הוא יודע לסנן קרני אור שמגיעות מזוויות שונות כדי למנוע כניסת אור מקוטב שמשתקף מעצמים לא מתכתיים כמו מים וזכוכית. אם נרצה לצלם אגם או מקור מים שאת חלקו הפנימי ניתן לראות, נשתמש בפילטר הזה כדי למנוע מצב שבו השמש משתקפת על המים והופכת אותם למשטח לבן. הפילטר מעמיק גם את הצבע הכחול של השמיים ומבליט את העננים. כדי להשתמש בו צריך לסובב אותו לזווית הנכונה שבו מתקבלת התוצאה הרצויה.
לאחר שמיקמנו את הפילטר בקדמת העדשה, נקבל החשכה שתאפשר לנו להגדיל את זמן החשיפה. במקרה שלנו, השגנו זמן חשיפה של 30 שניות, עם צמצם f/8 ו-400 ISO. אפשר כמובן לעבוד עם פילטר שיאפשר לנו זמן חשיפה ארוך יותר או לסגור את הצמצם ולקבל תוצאה זהה – לשיקולכם.
כמה נקודות חשובות:
- תכננו את זמן הצילום. הגיעו עם הפילטרים הנכונים עבורכם לפי סוג העדשה שאיתה תעבדו.
- ודאו שמזג האוויר מתאים לכם. ניתן לברר מראש כמות משקעים / עננים באותו יום.
- מומלץ לעבוד גם עם שלט כדי למנוע כל תזוזה של המצלמה.
- בחרו בחברת פילטרים טובה. סטיית צבע הוא דבר משמעותי מאוד בצילום נופים.
- הגיעו עם חצובה יציבה. במיוחד אם אתם מתכננים ביצוע של חשיפות ארוכות.
מוזמנים לראות סרטון קצר שהכנו בנושא: