בלוג צילום
טיפים לצילום מתחת למים

צלמים, בין אם חובבים או מקצועיים, רוצים רק דבר אחד (כמעט): את הפריים המושלם. לפעמים הוא מתחבא בסטודיו, לפעמים בין עצים וסלעים בטבע. ולפעמים התמונה של חייכם נמצאת במקום בו לא חשבתם לחפש. למשל, מתחת למים. בים, בנהר, אפילו בבריכה, צילום תת-מימי זו אמנות שמצריכה ציוד צילום תת מימי מיוחד, ויכולות שונות מכל מה שהכרתם על פני הקרקע.
הנה ארבעה טיפים שיעזרו לכם להכנס לתחום. מוכנים לצלול?
המצלמה הנכונה
מן הסתם, אין סיכוי שתכניסו למים את המצלמה היקרה שלכם בלי להגן עליה מכל משמר, ובטח אם מדובר במים מלוחים. זה לא אומר שאתם צריכים לרוץ לרכוש מצלמה חדשה! ניתן להתמודד עם בעיית הרטיבות באמצעות מארזים ייעודיים, שנחלקים לשתי קטגוריות:
מארז אטום סטנדרטי – הם אמנם נראים כמו שקיות אבל בהחלט ישמרו על המצלמה יבשה גם בתוך המים ויאפשרו לכם לצלם תמונות איכותיות עם ה-DSLR היקרה שלכם, ואפילו עם עדשה טובה, בראש שקט. מתאימים לצלילה רדודה (כמו עם שנורקל, למשל).
מארז תת ימי – מעין קופסת פלסטיק ייעודית למצלמה המאפשרת גישה נוחה לכל הכפתורים והמכוונים. אין ספק שזו הבחירה האולטימטיבית לצילום מתחת למים, בעיקר במעמקי הים. הקטץ' הוא שהמארזים האלו צריכים להיות מותאמים ספציפית למצלמה שלכם. אם אתם מעוניינים להצטייד במארזים עבור כמה מצלמות שונות, מדובר בהוצאה לא זניחה.
תאורה
תנאי התאורה מתחת למים משתנים בהתאם לעומק, המרחק מהאובייקט, מזג האוויר ותנאי השטח. אם ניסיתם בעבר לצלם מתחת למים בטח שמתם לב שהתמונות יוצאות כחולות מאוד, וכל הצבעים של האלמוגים והדגים שראיתם נעלמים ודוהים. הסיבה היא צפיפות המים ש"סופגת" את האור, והפתרון הוא תאורה מתאימה שתחזיר את הצבע והקונטרסט לתמונות שלכם. פנסי תאורה ייעודיים לצילום תת-מימי עובדים בצורה דומה לפלאש שאתם מכירים מצילומי הסטודיו (מבזק מחזורי או סטרובסקופ), רק עמידים למים.
אובייקטים
דגים ואלמוגים זה נפלא, אבל אל תשכחו שמתחת למים אפשר לצלם גם דוגמנים, צוללנים, ספורטאים, אפילו את עצמכם. ילדים הם מהאובייקטים החביבים לצילום תת מימי, כך שלא מפתיע שיש לא מעט חוגי שחייה לילדים שמציעים סשן צילום מתחת למים. אם אתם מצלמים גוף בתנועה, נסו להתמקם בגובה נמוך מהאובייקט ומלפניו, מה שיאפשר לכם לתפוס בעדשה את הפנים ואת תנועות הגוף. כדי ליצור הילה של אור סביב המצולם תוכלו להציב תאורה מחוץ לבריכה שחקו עם הזוויות, גם תמונות מהצד יכולות להחמיא מאוד, למשל בשחיית פרפר.
טעויות קורות
קבלו את הטעויות שלכם באהבה ותלמדו מהן. אל תכעסו על עצמכם ואל תאשימו את הציוד שלכם. מותר לטעות. והיי, אם לא הצלחתם הפעם – קיבלתם תירוץ לצלול ולנסות שוב. מה שכן, כדאי מאוד לחפש רפרנסים לתמונות של צלמים שאתם מכירים ואוהבים כדי לכוון להגיע לשם. זו אחת הדרכים הטובות ביותר ללמוד.