5 טיפים לצילום בשבועות

חג שבועות עוד רגע כאן וזו ההזדמנות נהדרת לקחת את המצלמה

ולהעביר את חווית המשפחתיות, הכיף וכמובן האוכל בחג הכי לבן בשנה 

 

1. לצלם את האווירה

דמיינו לעצמכם את התמונה: שולחן גדול ערוך במפה לבנה עם צלחות לבנות, גבעולי חיטה פזורים לאורכו. גבינות, מאפים וקינוחים מסוגים שונים מונחים למול כולם וכל המשפחה לבושה לבן ועומדת להתחיל בארוחה החגיגית. רואים את התמונה בראש? דאגו לאחת כזו למזכרת. אפשר לצלם את השולחן עוד לפני שכולם מתיישבים כדי לייצר סיפור ולהראות את מהלך הערב. נסו לצלם מלמעלה אם זה אפשרי. שמרו על קומפוזיציה נכונה ומובטח שתקבלו פריימים מעניינים וייחודיים.

 

שולחן ערוך

2. שולחן עם סטייל

נסו לברר לפני האירוע האם גם השולחן מתלבש לכבוד החג. אתם יכולים להוסיף כמה אביזרים שיגרמו לו להיות השולחן הכי פוטוגני בעיר – גבעולי חיטה אסופים יחד, פרחים, עלים ירוקים וכל דבר שיכול להשלים את האווירה, יגרמו לתמונות להיות עשירות יותר. נסו לקבל השראה מסטיילינג שנעשה בתמונות שאתם אוהבים ולהעביר את ההשראה לתמונות שלכם. 

3. העדשה

כל הזמן שואלים אותנו, עם איזו עדשה להגיע לארוחה? אנחנו ממליצים להגיע עם 2 עדשות קבועות או עדשת זום ורסטילית. עדשות מומלצות 85 מ"מ  24 מ"מ או 24-70 למצלמות פול פריים. למצלמות קרופ   17-50 מ"מ  או 50 מ"מ. המטרה היא לאפשר לעצמכם צילום של תמונות רחבות לאווירה ובנוסף תמונות של אובייקטים שונים או של פורטרטים משפחתיים.

 

4. התאורה

אם הצילום מתבצע בשעות הבוקר, והשמש מפזרת אור יפה, אפשר לדאוג לתאורה אחידה בחלל ופשוט לצלם בלי חשש. פתחו את החלונות תוך כדי הימנעות מאור ישיר, כדי לא ליצור ניגודיות חזקה מידי. כדאי לסגור מעט וילונות ולפתוח צמצם כדי לעבוד עם האור העדין. במידה והצילום מתבצע בשעות הערב, נמליץ אפשר להביא איתכם פלאש להשלמת התאורה, במיוחד אם תרצו לצלם פורטרטים משפחתיים. את הפלאש ניתן למקם על המצלמה לכיוון התקרה לפיזור אחיד בחדר. בזמן צילומי האוכל אפשר למקם את הפלאש על עמוד בנפרד מהמצלמה ולעבוד עם משדר.

 

זיתים

 

 

5. אוכל, קדימה אוכל

להגיע ראשונים לאירוע. אנשים מגיעים רעבים לארוחה וכנראה שלא  יהיה לכם הרבה זמן איכות עם האוכל. נסו לתאם מראש את ההגעה שלכם כדי שתוכלו לקבל ולצלם לפני כולם את מנות החג המיוחדות.

לכל מנה יש את הצד היפה. נסו לצלם מזווית של 45 מעלות. אם המנה נראית מעניינת ובעלת עומק מהצד ואם המנה עשירה בחלקה העליון נסו לצלם מלמעלה. אור טבעי מרוכך יעשה עבורכם את העבודה ויהיה לכם מושלם למטרה.

 

 

בהצלחה, בתיאבון וחג שמח   🙂

הכותב הוא חיים מיריל – צלם אוכל ומוצרים וישן עם המצלמה מעל 10 שנים.

האתר של חיים www.haimmiril.co.il

עמוד הפייסבוק של חיים www.fb.com/haimmiril